Kirketekstiler udføres og repareres

På systuen udføres broderi og montering af nye messehagler samt reparation eller restaurering af kirkernes gamle hagler. Også andre kirkelige tekstiler udføres på systuen – se under hvert emne her i højre side. Herunder ses et eksempel på en ny hagel, som er broderet og monteret på Selskabets systue. Det er en hagel til Lynge kirke, tegnet og trykt af tekstilkunstner Annette Andresen. I samarbejde med kunstneren er den blevet broderet med guldbroderi og pailletter samt dernæst monteret på Selskabets systue.

Reparation

På Selskabet for Kirkelig Kunsts systue repareres også ældre eller slidte messehagler. Her ses et meget slidt skulderparti på Fredensborg Slotskirkes grønne messehagel.

Kanten blev afmonteret og der blev syet et frisk stykke stof på i stedet. Der udvælges et stykke, som passer i mønstret. I dette tilfælde fandtes en stump af stoffet, der var lagt til side, da haglen blev syet. Findes der et mærke fra Selskabet for Kirkelig Kunst inden i en gammel hagel, kan man være heldig, at der findes stof fra haglens udførelse i Selskabets arkiv, men i andre tilfælde må vi tilstræbe at finde et matchende stykke stof.

Efter genmontering af borden kan haglen holde mange år endnu.

Vask og vedligeholdelse af kirkens tekstiler – tip og råd, se:

Værkstedets arbejdsområder dækker bl.a.:

Selskabet for Kirkelig Kunst tilbyder i øvrigt rådgivende [konsulentbesøg->Rådgivning] over hele landet. Efter besøg udarbejdes en rapport med anbefalinger.