KIRKEINVENTAR
Resume

Salg af særlig produceret inventar og rekvisitter til kirkerne, som er af en sådan karakter og kvalitet, at de kan bruges i forskellige kirker. 

Se mere under inventar og tekstiler

Særkalke 

af sølvsmed Beate Leonards
Udført på opfordring af Selskabet for Kirkelig Kunst i 2019. Bægrene er af sølv og måler i diameter: 40 mm og højde: 45 mm.

Image
Særkalke af sølvsmed Beate Leonards

Altervase

Tegnet af keramiker Snorre Stephensen.

Formen er konstrueret over diameteren på et almindeligt alterlys. Vasen har også en indsats således at den vil fungere med blot en enkelt eller få grene.

Vasen ses her i hvid glasur, men farven kan tilpasses det enkelte kirkerum.

Image

Gulvstager

Kunstsmed Jokum Lind Jensen har, i samarbejde med selskabet, tegnet og udført to modeller af gulvstager i smedejern til kirkerne. Stagerne opfylder alle krav, som man kan stille til en gulvstage, der skal fungere i en kirke. De er til at håndtere for én person, og de står sikkert – også på et ujævnt gulv. 
Højde uden lys: 120 cm.

Image
Gulvstager af kunstsmed Jokum Lind

Kirkestol

I 2016 har møbelarkitekt Nicolai de Gier i samarbejde med Christoffer Harlang viderebearbejdet det forslag til en kirkestol, som Nicolai tegnede til Selskabet for Kirkelig Kunst i 2008.

Image
Kirkestol af Nicolai de Gier

Salmenummertal

Grafikeren Gunnar Biilmann Petersen har tidligt i Selskabets historie tegnet de klassiske salmenummertal, som ikke alene er smukke, men også tydelige både på grund af deres form og materiale. De ses i mange kirker rundt om i landet.

Salmenummertallene er udført i blank og bruneret messing og findes i to størrelser: 55 mm og 90 mm. 
 

Image
Salmenummertal af Biilmann Petersen

Billedhugger, prof. Mogens Møller har skabt et krucifiks i bronze, der forhåbentlig vil finde anvendelse mange steder: på alteret, til andagtsbordet på plejehjem, hospitaler eller hospices

Mogens Møller siger om krucifikset:

“Krucifikset er op gennem historien tolket og bearbejdet på mange forskellige måder.

Inspirationen til nærværende krucifiks er hentet dels fra 16-hundred-tallets Gunhildkors, der findes på Nationalmuseet i København, dels fra vikingernes Kristusskikkelse.

I modsætning til gotikkens lidende Kristus, er vikingernes udformet som den sejrende, altovervindende figur. Dette understreges i nærværende tolkning af forskydninger i anatomien, hvor f.eks. hænder og hoved med tornekrone er gjort uforholdsmæssigt store. Fingrene, der rækker ud over korset, demonstrerer korsets underordnede betydning, mens klædet – der løber fra lænden i en spiralformet bevægelse ned forbi fødderne – understreger Kristi opadstigende bevægelse.

Det har været intentionen at fremstille en stadigt levende Kristus med et håbets smil – tilgivende, trods den grusomme henrettelse, han var udsat for.”

Krucifikset er støbt i bronze med påsatte medaljoner af rustfrit stål med laserbrændte figurer. Krucifikset er fremstillet i 10 eksemplarer, der hver er nummereret og signeret af kunstneren. Det måler samlet (inkl. stander): H: 45,7cm, B: 29,4cm, D: 15cm og vejer 6 kg. 
Pris. kr. 25.000,00 inkl. moms. 

Image
Bronzekrucifiks af Mogens Møller