Benyt vores kompetente medlemmer – om kvalitet i kirkerne og hvorledes man bedst opnår det.

Selskabet for Kirkelig Kunst har en medlemsskare på 21 personer med mange forskellige faglige kompetencer. Nogle af landets meget erfarne (med kirker) arkitekter, kunstnere, sølv- og guldsmede og tekstilkyndige er repræsenteret her. Og dertil kommer repræsentanter fra Nationalmuseet og Kirkeministeriet samt naturligvis flere fra folkekirken selv.

IMG_4287webx

Menighedsrådene kan trække på Selskabets medlemmers ekspertise, når de har spørgsmål, der vedrører kirkernes inventar, farvesætning, belysning eller akustik o.s.v. Det gælder restaurering og bevaring, men også når man står overfor nyerhvervelser. Målet er at finde gode løsninger og høj kvalitet, både hvad angår udseende og holdbarhed.

De smukke genstande fra tidligere perioder skal suppleres med det bedste, vi formår i vores tid. Som kgl. bygningsinspektør, arkitekt Niels Vium sagde ved et af Selskabets årsmøder: Sammensætningen af nyt og gammelt er vigtigt i kirkerne. Det er vigtigt at fremme forståelsen for sammensætning af kvalitet på tværs af tid… Det er lagene, der er det sjove ved kirkerne.”

På siden “Rådgivning” gives et eksempel på processen fra Selskabet kommer på konsulentbesøg over valg af kunstner til det færdige resultat kan ses i kirkerummet. Ofte strækker processen sig over et par år – men hvad er det i vore kirkers tidsperspektiv! Blot vi gør alt, hvad vi kan, for at tage vare på vores kirkerum og bibringe disse det ypperste fra vores tid.  Og husk også, at høj kunstnerisk og håndværksmæssig kvalitet holder i længden og er derfor ikke en dyr løsning.

Se listen over bestyrelsen her og øvrige medlemmer her.

Skriv en kommentar