Image
Selskabet for Kirkelig Kunst
SELSKABET
Resume

Selskabet for Kirkelig Kunsts formål er at rådgive og inspirere menighedsrådene ved fornyelse af kirkerummet, samtidigt med at vi bistår kirkerne med at opretholde og forøge den kunstneriske kvalitet.

KONTAKT OS PÅ
+45 3315 5866
Klik her og få vist mailadressen

Stiftet i 1927

I en tid, hvor man var begyndt at masseproducere genstande og tekstiler, var det vigtigt at sikre, at den kirkelige inventars kunstneriske og håndværksmæssige standard ikke blev forringet. Med den vision, grundlagde bl.a. Stifsskriver C.V.Weststrup, maleren Joakim Skovgaard, billedhuggeren Ejnar Utzon Frank og arkitekten Anton Rosen, i 1927, Selskabet for Kirkelig Kunst.

Efter snart 100 år arbejder Selskabets nuværende bestyrelse, medlemmer og ansatte fortsat med at udvikle og udbrede kendskabet til god kirkelig kunst.

De danske kirker er af enestående værdi 

De danske kirker er prægede af, at man gennem århundreder har brugt de bedste håndværkere og kunstnere til at udforme inventar og udsmykninger. Alle tilføjelser eller ændringer i kirken har betydning for helheden og det kræver omtanke og gennemtænkte løsninger. Enhver genstand spiller en rolle – lige fra salmebogsreol og dåbsfad til valg af stole og stearinlysholdere. 

Disse genstande og udsmykninger stammer ofte fra mange forskellige perioder. Fælles for dem alle er, at det som regel er det ypperste fra enhver tid, der er repræsenteret. I nutiden skal vi leve op til denne tradition ved at respektere vor tids udtryk og sørge for, at det nye passer ind i kirkerummet, med respekt for det kirkelige indhold, såvel som den kunstneriske helhed. 

Image
Relief af Hans Georg Skovgaard

En tidslomme

Vi har adresse i det gamle København, i et bevaringsværdigt hus fra 1700-tallet. I den enestående tidslomme, der i sin tid blev bygget som Christiansborgs staldmesters hus, driver vores stolte håndværkere også et tekstilværksted, hvor nye kirketekstiler udføres og kirkens ældre tekstiler restaureres, repareres og vedligeholdes. Det er vores fælles ansvar, at kirkerne fortsat er smukke rum, præget af det bedste håndværk og kunst - til Guds ære, til glæde for menigheden og for det enkelte menneske, der søger ind i kirkerummets skønhed og fred.   

Image
Sofie Bramsen, Selskabets skrædder

En af vores stoltheder

Grøn messehagel til Vor Frelsers Kirke. Haglen er tegnet af Rikke Salto og broderet af Lizzi Damgaard på Selskabet for Kirkelig Kunsts systue i Frederiksholms Kanal.
Film lavet af Lene Hald i 2023.

Image
Title
BRODERIHÅNDBOGEN
Beskrivelse
Et digitalt opslagsværk
Image
Title
Medarbejdere
Beskrivelse
Mød menneskene bag Selskabet for Kirkelig Kunst
Image
Title
Bestyrelse og medlemskreds
Image
Title
Liturgisk år
Beskrivelse
Grafisk optegning af det liturgiske kirkeår
» Hent PDF (376.55 KB)
Image
Title
Vedtægter
Beskrivelse
Vedtægter for Selskabet for Kirkelig Kunst