Image
Værksted

På husets traditionsbundne broderi- og skrædderværksted, som har eksisteret i over 50 år, er alt så vidt muligt syet i hånden, med den største omhu, materialebevidsthed og erfaring. Her er præcision og kvalitet vigtigere end tid: vi arbejder med deadlines, men først og fremmest er vores mål at udføre holdbart tekstilhåndværk. Uanset om vi fremstiller nyt eller reparerer kirkernes gamle tekstiler, har vi altid for øje at genbruge mest muligt og sørge for, at den gældende genstand kan repareres igen og igen, med indblik i og respekt for tekstilernes historie. På den måde, forsøger vi altid at forlænge de gamle tekstilers levetid og at skabe nyt inventar som, hvis det håndteres nænsomt og med opmærksomhed, kan holde i mindst 50 år. 

Vores håndværkeres solide erfaring bygger på værdier som kærlighed til æstetik, bæredygtighed og kvalitet. Vi fremstiller nye og reparerer gamle messehagler, alterduge, dåbskjoler til private, antependier, stolaer, messekjorter, monterer altertæpper m.m. Kontakt os gerne, hvis du vil vide mere.

Sub menu (Paragraph)
Image
Title
Broderi
Beskrivelse
Broderi af høj kvalitet og med en lang tradition
Image
Title
Skrædderi
Beskrivelse
Messeskjorte, pibekrave, Stola, dåbeskjole m.v.
Image
Title
Restaurering, reparation og vask
Beskrivelse
Vask og rens af tekstiler kræver viden og omhu

Et hus med traditioner 

Selskabet for Kirkelig Kunst overtog lejemålet i Frederiksholms Kanal 28 G i 1953. Det gamle hus er bygget som staldmesterbolig i midten af 1700-tallet. 

Da vi flyttede ind i huset, blev der bygget skabe til at vise vores modeller frem for de menighedsråd der kom forbi. De gamle skabe pryder stadig det store rum på 1. sal, men indeholder nu silkestoffer, stramajruller og guldtråd, samt syprøver og billeder af hvad vi har udført i samarbejde med landets forskellige kunstnere. I 1982 blev brodøse Lillian Damgaard Christiansen daglig leder og hun ændrede husets rum, så der på første og anden sal blev etableret Selskabets første egen broderiværksted. Det er al den erfaring er der akkumuleret siden 1982 vi bruger i vores arbejde med tekstilerne i dag.

Image

Vi er stolte af de mange kirker vi har udført arbejde for, hvor vi i tæt og professionelt samarbejde har tilført smukke tekstiler til kirkerne. Her kan du se et udvalg af værstedets arbejde, med både broderi, skrædderi og tilskæring. 

 


Messehagel til Helligekors kirke, tegnet og håndvævet af Martin