Nyt liv til gammel messehagel

På et konsulentbesøg i Thomas Kingos Kirke i Odense blev kirkens ca. 80 år gamle røde kappe trukket frem og beset. Den anvendtes ikke mere, da man fandt den for upraktisk i formen og foret var slidt. Men menighedsrådet gemte den, fordi dekorationerne var fine, og stoffet var et smukt stykke uld – så godt som intakt, men delvist falmet.

Messehaglen blev skilt ad på Selskabets systue, og det røde stof blev vasket og vendt, så en frisk side kom til syne. Guldbåndene blev rengjort og rettet ud. Haglen skulle formindskes en del, og derfor kunne slidte kanter klippes af. Her ses den på syrammen, hvor de gamle guldbånd syes over på bagsiden af det gamle stof. Den hvide ri-tråd markerer hvortil den nye form på haglen skal gå.

Efter at have fået nyt gult silkefor kunne den nye, gamle hagel præsenteres for præst og menighedsråd. Nu kan den anvendes mange år fremover:

2 kommentarer

  1. Anna Grethe Amkær

    Hvor er det dog en smuk messehagel. Dejligt, at der findes hænder, som vil og kan udføre så flot arbejde.

  2. Birgitte Sørensen

    Tænk at være så priviligeret at bo i et land, der bruger penge på at vedligeholde og passe på kulturarven! Så dejligt at der findes så topprofessionelle, dygtige og kreative brodøser. Jeg har været på et par kurser hos jer og været dybt fascineret hver gang – TAK!

Skriv en kommentar