Årsmøde 2015

Selskabet for Kirkelig Kunst havde indkaldt medlemmerne til årsmøde en 24. april. årsmødedeltagerne 2015Denne gang var mødet henlagt til Sydfyn. Vi begyndte dagen i Gudme kirkes sognehus, hvor Lisbeth Gasparski viste billeder og berettede om Selskabets konsulentbesøg siden sidst. Lizzi Damgaard fortalte om, hvad der var passeret igennem systuen i det forløbne år. Efter frokost gik forsamlingen over og så Gudme Kirke.

Bryllupstæppet Gudme kirkes kalkmalerier studeres

Brudetæppet, som blev broderet af kvinder i sognet i  2013, hænger nu i våbenhuset, når det ikke er i brug. Arkitekt Steffen Pedersen fortalte om restaureringen og museumsinspektør Sissel F. Plathe kunne fortælle om kirkens kalkmalerier. Om eftermiddagen gik turen til Øster Skerninge Kirke, der er særlig ved, i sit indre, at være blevet kalket blå – en farve, som kirkerummet fik i slutningen af 1800-tallet, og som blev rekonstrueret ved kirkens restaurering 2002-2003.

Øster Skernige Kirkes blå indre

Graver Henrik Torpegaard Hansen fortalte levende om kirken og de valg, der var blevet taget, suppleret af Steffen Pedersen, der havde overtaget restaureringen efter arkitekt Allan Havsteen-Mikkelsen. Dagen sluttede med en kop kaffe i solen foran kirken.

Skriv en kommentar