Messehagelprojekt

Messehaglens form og udtryk har forandret sig over tid. Især de sidste halve århundrede er der sket meget…..Helle Frøsig: Flettet kappe-hagelDet er en del af Selskabet for Kirkelig Kunsts opgave at sikre, at det bedste af vor tids kunst og design bliver forelagt menighedsrådene, når der skal erhverves nye genstande – som f.eks. en ny messehagel – til kirken. Selskabet inviterede derfor kunstnere og designere fra hele landet til at deltage i en prækvalifikationsrunde, hvoraf der udvalgtes syv kunstnere til at tegne forslag til nye hagler.

 

De syv kunstneres forslag er nu udstillet i selskabets lokaler. Alle projekter er stadig på skitseplanet og skal ses som sådan. Bliver der tale om at udføre et af forslagene, skal det udvikles og tilpasses den særlige kirke og den opgave, som messehaglen skal udfylde. Udstillingen er åben for menighedsråd efter aftale. (Se kontaktoplysninger her.)

De enkelte projekter kan ses ved at klikke på navnene herunder:

AGNETE BERTRAM

HELLE FRØSIG

ANNE METTE LARSEN

LARS WALDEMAR

MALENE BACH

RUTH CAMPAU

PETER CALLESEN

se billeder fra ferniseringen og…

Kunstnerne samledes til en lille reception i Selskabets lokaler for at fremvise deres forslag til bl.a. Kirkeminister Marianne Jelved. De berettede om deres tanker med messehagelforslagene til Ministeren og alle de øvrige gæster.

IMG_5779Xweb

IMG_5752Xweb

IMG_5764Xweb

 

Skriv en kommentar