Landsforeningen for Menighedsråds årsmøde på Nyborg Strand 2013

Under årsmødet modtog Selskabet for Kirkelig Kunst de resterende midler fra Landsforeningens Udsmykningsfond, der nu er nedlagt. Midlerne vil vi benytte, som det oprindelige formål med dem var: at udsmykke kirkerne på den til enhver tid bedste og smukkeste måde… Her tager daglig leder Lizzi Damgaard imod den store check.Udsmykningsfondens midler overrækkes

På vores stand i vandrehallen udstillede Selskabet det nys afsluttede bryllupstæppe fra Gudme. Mange menighedsrådsmedlemmer lagde vejen forbi vores stand for at tage tæppet nærmere i øjesyn.

Vores stand på LMs årsmøde 2013

Tæppet er tegnet af arkitekt Inge Poulsen med inspiration fra Gudme Kirkes kalkmalerier og det skal blandt andet skjule en lem i gulvet, som brudeparret sidder lige over under vielsen:

Gudme kirkes kalkmalerier har været inspiration Bryllupssituationen afprøves ved konsulentbesøget

Syv damer mødtes en gang om ugen i 2 år for at brodere det 2,2 x 2,6m store tæppe og alle Gudmes historie(-r) er blevet fortalt uge efter uge…Der broderes med uld på stramaj

Selskabet har hjulpet med at finde en kompetent kunstner og dernæst med at indkøbe gode, holdbare materialer. Selskabet har bistået med at iværksætte broderiet på syrammerne. Efter broderiet er afsluttet har vi syet banerne sammen og nu mangler blot monteringen af hørlærred på tæppets bagside. Tæppet skal være færdigt når Gudme kirke skal tages i brug efter restaurering.

Skriv en kommentar