Krucifiks

Billedhugger, prof. Mogens Møller har skabt et krucifiks i bronze, der forhåbentlig vil finde anvendelse mange steder: på alteret, til andagtsbordet på plejehjem, hospitaler eller hospices…

Krucifiks_fra_siden_web

Mogens Møllers krucifiks set forfra  Mogens Møllers krucifiks set bagfra._Krucifiks_forfra

Mogens Møller siger om krucifikset:

“Krucifikset er op gennem historien tolket og bearbejdet på mange forskellige måder.

Inspirationen til nærværende krucifiks er hentet dels fra 16-hundred-tallets Gunhildkors, der findes på Nationalmuseet i København, dels fra vikingernes Kristusskikkelse.

I modsætning til gotikkens lidende Kristus, er vikingernes udformet som den sejrende, altovervindende figur. Dette understreges i nærværende tolkning af forskydninger i anatomien, hvor f.eks. hænder og hoved med tornekrone er gjort uforholdsmæssigt store. Fingrene, der rækker ud over korset, demonstrerer korsets underordnede betydning, mens klædet – der løber fra lænden i en spiralformet bevægelse ned forbi fødderne – understreger Kristi opadstigende bevægelse.

Det har været intentionen at fremstille en stadigt levende Kristus med et håbets smil – tilgivende, trods den grusomme henrettelse, han var udsat for.”

Krucifikset er støbt i bronze med påsatte medaljoner af rustfrit stål med laserbrændte figurer. Krucifikset er fremstillet i 10 eksemplarer, der hver er nummereret og signeret af kunstneren. Det måler samlet (inkl. stander): H: 45,7cm, B: 29,4cm, D: 15cm og vejer 6 kg. Pris. kr. 25.000,00 inkl. moms. For yderligere oplysninger, kontakt os gerne [her->kontakt].